Sportpark Het Loopveld Aanloop 3 1183 SZ Amstelveen

AMVJ Golf

Betaalbaar golfen aan de groene rand van een wereldstad

panorama

Verslag dinsdag 19-03

VANDAAG EEN PRACHTIGE DAG OM TE GOLFEN

De verwachtingen, qua weersgesteldheid, waren hoog gesteld vanwege de prachtige golfdag van gisteren (maandag) en dat er weer een mogelijkheid was om een oefenronde te lopen, in wedstrijdverband op de Polderholes.

Vandaag een aarzelend begin met de inschrijvingen. Uiteindelijk werd de inschrijving gesloten bij 21 (veld) en bij 10 (polder) deelnemers.
Niet slecht voor een wedstrijd in de winter, maar in de lente verwachten wij toch wel meer deelnemers.

Doordat een aantal deelnemers zich had ingeschreven voor beide wedstrijden, had de wedstrijdleiding enige extra handelingen te verrichten in het registratie systeem. Om toekomstige vertragingen te voorkomen, stellen wij voor om je eerste keuze kenbaar te maken in NEXXCHANGE. Bij het NIET doorgaan van een van de wedstrijden, is het makkelijker en sneller om deze wijzigingen door de wedstrijdleiding te laten doorvoeren.

Na deze vertraging werden de beide groepen op pad gestuurd voor hun wedstrijd onder een dek van lichte bewolking, maar met een enthousiast schijnend zonnetje. En met de hoop op een goed resultaat van deze ronde. Een aantal thuisblijvers zullen nu wel spijt hebben, dat zij deze geweldige golfdag
aan hun neus hebben laten voorbij gaan! Maar a.s. donderdag is er weer een kans. Benut deze.

Zo tegen twee uur waren de beide groepen weer terug op het thuishonk: hole 19.
Nu de verwerking van alle resultaten. Dit verliep vlotjes. Geen noemenswaardige oponthoud door incompleet ingevulde scoringskaarten. Prima.

Met deze rwee wedstrijden, was er ook een dubbele prijzenpot beschikbaar.

Polderbaan resultaat:
plaats 1: Rick Thorburn met 13 ptn
plaats 2: Paulette van Daal 11 ptn
plaats 3: Luuk Wouters 11 ptn (hogere hcp)
aanmoedingsprijs: Joke Braun
tweary: Rick Thornburn

Veldenbaan resultaat:
plaats 1: Jan Bosbaan met 18 ptn
plaats 2: Just Emke 16 ptn
plaats 3: Henk Gelders 15 ptn
aanmoedingsprijs: Roel de Dalie
tweary: Wim de Koning

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd,
Laat dit een stimulans zijn de huidige deelnemers en die deelnemers, die helaas niet aanwezig konden zijn.

Nog een opmerking over de kwaliteit van de baan:ofschoon het nog winter is, maar de temperatuur is dermate, dat het gras sneller groeit, dan
bij lagere temperturen. Op de Veldenbaan waren de green goed te bespelen. Deze waren gemaaid en gewalst. Je moest er echt aan wennen, want de bal "vloog" over de green.
Echter is wel een opmerking te maken: er waren nog wel oneffenheden op de greens: veroorzaakt door vogels/eenden. Maar ....... ook veel oneffenheden veroorzaakt door het neerkomen van de golfballen (pitchingmarks).
Nogmaals het uitdrukkelijke verzoek om je pitchfork te gebruiken, waarvoor deze dient: oneffenheid veroorzaakt door golfbal te elimineren. GEBRUIK DIT ATTRIBUUT, Het geeft ons allen alleen maar meer vreugde aan het golfspel. DANK.

Tevens dank aan Luuk Wouters voor de positieve medewerking bij het vormen van de flights en gereedmaken van de scoringskaarten. DANK FIJNE, COLLEGA.

Na een korte gezellige nazit, ging een ieder huiswaarts.

Hartelijk dank voor jullie alle medewerking in deze en gaarne tot een volgende maal.
Bijvoorbeeld: a.s. donderdagmiddag om 12 uur en/of bij het Openingstoernooi a.s. vrijdag. Succes.
.
De wedstrijdleiding
Paulette van Daal
Adri de Greef