Sportpark Het Loopveld Aanloop 3 1183 SZ Amstelveen

AMVJ Golf

Betaalbaar golfen aan de groene rand van een wereldstad

De baan is gesloten door de overvloedige regenval.

panorama

Verslag 2

Verslag competitie op vrijdag 15 april bij Groen-Geel

Ik moest er even van bijkomen.
Daarom duurde het even voordat ik een verslag kon schrijven.
We waren bijna weggevaagd.
Alleen Hans Muller en Jan Bosbaan zorgden ervoor dat we niet met
18 tegen 0 verloren. Nu was het 14 tegen 4.

We hadden zo leuk op woensdag voorgespeeld om de baan te leren kennen en vrijdag was dan de dag bij Golfclub Groen-Geel waar wij voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden zouden spelen.
Maar onze Captain Nelleke kwam niet mee. Onze Mental Coach, de Oppepper. Zij was die nacht net OMA geworden en zat met wat andere dingen in haar hoofd. Van harte gefeliciteerd OMA Nelleke!

Om 07.00 uur liep de wekker af en om 07.45 uur werd ik opgehaald door Paulette en reden we samen naar Groen-Geel in Wassenaar.
In de ochtend 18 holes met twee tegen twee. In de middag 18 holes één op één. Wij speelden vandaag tegen Ockenburg.
Je weet natuurlijk nooit precies wat je te wachten staat, maar de laatste keer dat we hadden gespeeld, twee jaar geleden (of zelfs drie?) waren we kampioen geworden en kwamen wij nu in een klasse hoger uit.

Prachtig weer, licht fris, goeie zon, beetje wind, prima golfweer. De baan is niet echt moeilijk denk je, ook hier over veel voetbalvelden, het zijn maar 9 holes, met net als bij ons crossings op de velden en iets meer sloten dan ik had verwacht.
Paulette en ik hadden het spannend. We konden goed meekomen, we wonnen, we verloren, we speelden holes gelijk. We hielden het tot en met de 16e hole vol met 2 down. Dus bij winst op de laatste twee zouden we er gelijk met onze tegenstander vanaf komen. Het mocht niet zo zijn.
We verloren 17, het werd 3 down en nog één te spelen. Dus dan heb je verloren. Ook de andere AMVJ-flights hebben het niet gered, dus bij de lunch stonden we op dik verlies.

Toen de middag in voor de volgende 18 holes maar nu dus één op één. Ik vroeg Erik, mijn tegenstander wat zijn handicap was, dat bleek 15 te zijn. Niet dat ik geïntimideerd was, maar toch...., ik loop tenslotte op 31.
Het bleek dat hij in één slag in de buurt van de Green lag, waar ik er altijd twee nodig had, en dat bleek het verschil te zijn. Ik had dus overal een slag tekort. Alleen toen hij een fout maakte door in de sloot te slaan, won ik een hole en speelden we een andere hole gelijk. Voor de tweede 18 holes heb ik het opgegeven. Daar was geen spelen tegen aan voor mij.

Voordeel, het leverde mij een biertje op terwijl wij op de anderen zaten te wachten op het zonnige terras van Groen-Geel.
Aardige vent, trouwens allemaal waren de dames en heren aardig en gezellig. Nog een biertje, bitterballen en vlammetjes erbij, de verliezerssmaak werd wat weggespoeld.
En om 18.00 uur weer op huis aan.

Simon Jansen

Terug

Onze sponsors zijn belangrijk voor de club, dus als u nog 'boodschappen' moet doen...
Klik op de advertentie voor de website.

AMVJ Golf
Sportpark Het Loopveld
Aanloop 3
1183 SZ Amstelveen
Telefoon 020-6475513

Logogif

Privacyreglement

Deze website gebruikt een aantal functionele cookies om de prestaties van de website te verbeteren.