Sportpark Het Loopveld Aanloop 3 1183 SZ Amstelveen

AMVJ Golf

Betaalbaar golfen aan de groene rand van een wereldstad

panorama

Inloggen leden

logo white   ALARM-NUMMER
Clubhuis // AED
KLIK: 020-6475513

AMVJ Clubhuis blur

helder

ALARM-NUMMER

020-6475513

Baanstatus -

social-media

facebookpng  

Veiligheid

Deze site is veilig,
klik logo voor meer info

website security

 

Dag 4 2x18

Verslag Competitiedag 29 april

Afgesproken met Nelleke en Joyce voor onze reis naar De Vlietlanden, de golfbaan van de KLM, tussen Hoorn en Medemblik, voor onze volgende Competitiedag.
Om 07.25 uur stond ik klaar, want om 07.30 uur kwam Nelleke Joyce en mij ophalen. Ze was er stipt op tijd, maar ik had al 5 minuten buiten gestaan en hoewel het rustig weer leek, stond er een fris windje en de temperatuur haalde misschien net de 10 graden. Ik stond al te kleumen.
Lekker warm in de auto op weg naar het Hoge Noorden.

We waren er om 08.45 uur, een kop koffie met een klein gebakje en daarna kwam de indeling. Wij speelden vandaag tegen Groen-Geel.
KLM heeft een leuke afwisselende baan, waar ook tussen de eerste negen en de tweede een 750 meter moet worden overbrugd, zoals bij ons als we naar hole 10 lopen.

Hans speelde weer met Oeki, Jan met Joke, en Nelleke met mij. En we hadden twee supporters bij ons: Elbert en Joyce. Gelukkig was Jan er ook, want dat zag er na vorige week niet direct naar uit. Maar onkruid vergaat niet, dus hij was er weer bij.
Nelleke en ik gingen gelijk van start met 2Up, maar daarna werd het gelijk en vervolgens verloren we de volgende twee holes. En het werd kouder leek het wel. De wind kwam strak van het IJsselmeer over ons heen en menigeen was aan het bibberen van de kou. Nee, niet echt een leuke golfdag. Ik dacht dat de kou eind april wel uit de lucht zou zijn, maar nee hoor, de IJsheiligen moeten nog komen!
Langzaam maar zeker zakten wij weg en uiteindelijk verloren we onze wedstrijd.
Zo ook Jan en Joke, maar Hans en Oekie redden voor ons de eer in de morgen met een gelijkspel.

Kleumend gingen we naar binnen om warm te worden en aan een goed verzorgde lunch te beginnen, met een kop hete tomatensoep erbij, die je echt wel nodig had om weer een beetje warm te worden.
En zo gingen we de middag in met wedstrijden één op één. Ook toen redde ik het niet. Degenen die wel punten binnenhaalden, waren Jan, Hans en Oekie.
Dat waren er twee per wedstrijd, is dus zes en dan één punt in de ochtend van Hans gaf ons 7 punten totaal tegen 11 voor Groen-Geel.
Het wordt duidelijk dat het merendeel van ons toch wel moeite begint te krijgen met 2x 18 holes. Dus of wij hier volgend jaar nog mee doorgaan is zeer de vraag.

De nazit was als vanouds weer gezellig met elkaar, maar ook met diverse leden van de andere verenigingen. En na de bitterballen en de borrels vertrokken wij tegen zessen weer op huis aan.

Simon Jansen

Onze sponsors zijn belangrijk voor de club, dus als u nog 'boodschappen' moet doen...
Klik op de advertentie voor de website.

AMVJ Golf
Sportpark Het Loopveld
Aanloop 3
1183 SZ Amstelveen
Telefoon 020-6475513

Logogif

Privacyreglement